Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tvarohový koláč s jablkovým pudinkem

0.0
Tvarohový koláč s jablkovým pudinkem

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 125 g tuku (já používám heru), 60 g mouč. cukru, 1 žloutek, trochu hl. mouky na vyválení Náplň: 400 g tučného tvarohu (já dávám o trochu míň a používám vaničkový), 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 100 g krupicového cukru Jablkový pudink: 300 g oloupaných jablek bez jadřinců, kousek celé skořice, 3 dl vody, 1 pudinkový prášek (vanilkový, banánový, ananasový - já používám vanilkový), 80 g cukr krupice

Postup přípravy

Na vále ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme asi půl hodinky v chladu odpočívat. Poté ho na pomoučeném vále vyválíme a přeneseme do koláčové či dortové formy. Propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů péct dorůžova (mě to trvá asi 10 minut).
Pak na těsto nalijeme tvarohovou náplň (smícháme všechny suroviny dohromady), snížíme teplotu na 180 stupňů a dopečeme (já asi 20 minut), tvarohová hmota pěkně zhoustne a ztuhne.
Mezi tím si připravíme jablkový pudink, oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, nalejeme do poloviny vody, přidáme kousek skořice a dáme vařit, vaříme asi 2 minuty. Pak vmícháme cukr, pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylé vodě a vaříme ještě asi 1 minutu.
Sejmeme z ohně, vyndáme skořici a necháme trochu vychladnout. Jablkový pudink nalejeme na trochu vychladlý koláč a necháme vychladit, nejlépe přes noc.

Před podáváním nakrájíme na dílky, ozdobíme šlehačku a kouskem ovoce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dada34 15. 11. 2011, 16:14
(Y) (Y) (Y)
sallka 15. 11. 2011, 17:40
@Dada34 Během 14 dní už jsem ho pekla dvakrát, příště budu muset zdvojnásobit dávku a udělat ho na menší plech. Manžel si ho moc chválí a to jinak tvaroh téměř nejí. |:o) Ani nestíhám pořídít fotku, abych ukázala jak vypadá. Tak rychle je pryč.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie